ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ

Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου

ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΞΥΛΕΙΑ

Το ξύλο ως ζωντανός οργανισμός υφίσταται και ορισμένες αλλοιώσεις όταν εκτίθεται σε εξωτερικούς χώρους. Τέτοιου είδους αλλοιώσεις είναι κυρίως η σήψη από μύκητες και η διάβρωση οφειλόμενη σε έντομα. Ο εμποτισμός έρχεται να δώσει τη λύση, εξασφαλίζοντας αποτελεσματική προστασία του ξύλου από τους παραπάνω κινδύνους. Η εμποτισμένη ξυλεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο υπέργεια όσο και σε εφαρμογές στο υπέδαφος όπου οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα αντίξοες.

empotismeni-ksilia

 Ο εμποτισμός γίνεται με τη μέθοδο του διπλού κενού, όπου στο θάλαμο εμποτισμό δημιουργούνται αρχικώς συνθήκες κενού προκειμένου να αφαιρεθούν από το ξύλο οι θύλακες αέρος προκειμένου στο επόμενο στάδιο να πληρωθούν οι πόροι του ξύλου με το υγρό εμποτισμού. Η συγκεκριμένη διαδικασία πραγματοποιείται υπό πίεση 12 bar ώστε το υγρό εμποτισμού να εισχωρήσει βαθιά στις δομές του ξύλου. Τέλος σε συνθήκες κενού αφαιρείται το πλεονάζον υγρό.

Το χρησιμοποιούμενο υγρό εμποτισμού είναι το TANALITH E, που είναι σύμφωνο με τις Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές BS EN 599-1 / BS 8417.

empotismeni ksilia1

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΞΥΛΟ - ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ - ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ - ΟΝΟΜΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Ιδανικό για φράχτες, δάπεδα εξωτερικού χώρου, Χώρους ψυχαγωγίας & αναψυχής, εξοπλισμούς Παιδότοπων και εφαρμογές δόμησης.

 • - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΕΝΤΟΝΑ.
 • - ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
 • - ΤΕΛΕΙΑ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.
 • - ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΕΣΑ Ή ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ.
 • - ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΟ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΙΕΣΗΣ ΚΕΝΟΥ ΑΕΡΟΣ.
 • - ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ TANALITH, ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

 1. Το ξύλο φορτώνεται στο θάλαμο επεξεργασίας σε απολύτο κενό αέρος. Τα κύτταρα του ξύλου αδειάζουν από αέρα και επικρατεί το απόλυτο κενό.
 2. Ο κύλινδρος γεμίζει με το συντηρητικό ξύλου TANALITH E.
 3. Υδραυλική πίεση εξασκείται πιέζοντας το συντηρητικό να εισχωρήσει στη δομή του ξύλου.
 4. Εφαρμόζοντας το κενό αέρος, εξάγεται το περιττό συντηρητικό το οποίο επιστρέφει στο χώρο αποθήκευσης.
 5. Η χαμηλή πίεση που εξασκείται μέσα στο ξύλο ανεβάζει το υλικό στην επιφάνεια του ώστε να εξατμισθεί. Το επεξεργασμένο ξύλο αφήνεται να στεγνώσει.

Το χρώμα του επεξεργασμένου ξύλου με TANALITH E μετατρέπεται αργά σε ένα ζεστό μελί καφέ χρώμα και με την πάροδο του χρόνου σε ένα φυσικό ασημί - γκρι.

Οποιαδήποτε ξύλινη επιφάνεια εκτεθειμένη σε εγκάρσια κοπή με οπές, αυλακώσεις ή χαράξεις θα πρέπει να βουρτσιστεί με το κοκκώδες συντηρητικό ENSELE για να διατηρήσει ακέραια την επεξεργασία του.

Καθώς το επεξεργασμένο ξύλο με TANALITH E είναι προϊόν υψηλών προδιαγραφών είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν μεταλλικοί σύνδεσμοι οι οποίοι προσδίδουν παρεμφερή διάρκεια ζωής. Κάτω από κανονικές συνθήκες συνιστάται η χρήση γαλβανιζέ καρφιών βιδών και συνδέσμων.

 

ΜΕΓΙΣΤΟ ΜΗΚΟΣ ΕΜΠΟΤΙΣΜΕΝΗΣ ΞΥΛΕΙΑΣ 12.000 mm.

ΜΕΓΙΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΔΕΜΑΤΟΣ Π Χ Υ : 1000mm x 1000mm.

ΚΛΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ 5.