ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ

Βιομηχανία Επεξεργασίας Ξύλου

ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Κρίσιμος τομέας κάθε βιομηχανίας είναι η ανάπτυξη της έρευνας νέων προϊόντων και των μεθόδων παραγωγής τους αλλα και η προσφορα στην αναπτυξη της τεχνογνωσιας.

 sintheti-ksilia-2Η Εταιρία μας συνεργαζόμενη με τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, του τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου ΤΕΙ Λαρισσας και με αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού, πραγματοποιεί ποιοτικες μελέτες και έρευνα πανω στην παραγωγή που είναι στραμμένη στην ανάπτυξη νέων προϊόντων οπως για παράδειγμα η παραγωγή αντισεισμικων δοκοσανίδων τύπου Ι-ΒΕΑΜ. Είναι προϊόντα άγνωστα στην Ελλάδα, ενώ βρίσκουν ευρεία εφαρμογή στην ανοικοδόμηση των σεισμογενών περιοχών στις ΗΠΑ αλλα και η κατασκευή μεγάλων τοξωτών δοκών συγκολλητής ξυλείας για χρήση στην κατασκευή γεφυρών, αθλητικών αιθουσών, βιομηχανικών κτιρίων κτλ. Χαρακτηριστικό ειναι πως μετα απο την πιστοποίηση της παραγωγής μας κατά το πρότυπο ΙSO 9001:2008, ειμαστε οι μοναδικοι στην Ελλαδα που διαθετουμε πιστοποιηση ασφαλειας CE της Ευρωπαικής οικονομικης ζωνης για τα προιόντα μας.

smbtexnologia

Οι εταιρείες του ομίλου ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΙ ανήκουν σ΄ εκείνη την κατηγορία των εταιρειών ξύλου που αντιλαμβάνονται τα μηνύματα της εποχής μας, και βρίσκονται σε συνεχή συνεργασία με κάποιο Πανεπιστήμιο ή Τεχνολογικό ινστιτούτο ξύλου και αξιοποιούν αλλα και ενισχύουν την επιστημονική έρευνα, προκειμένου να παράγουν καινοτόμα προϊόντα για να καλύψουν σύγχρονες ανάγκες της εποχής μας, με προτεραιότητα τις οικολογικές απαιτήσεις.

pefc-treeΕπιδεικνύοντας απόλυτο σεβασμό στη φύση έχουμε λάβει μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος χρησιμοποιώντας τέσσερα ευρωπαικών προδιαγραφών συστήματα περισυλλογής αποβλήτων, έτσι ώστε να συλλέγονται τα υπολείμματα της επεξεργασίας του ξύλου μέσα σε στεγανούς χώρους, χωρίς να ρυπαίνουν το περιβάλλον και να χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη για καύσιμο στο λέβητα που τροφοδοτεί με ζεστό νερό το ξηραντήριο. Επιπλέον εισαγουμε ξύλα από την Ευρώπη που προέρχονται απο δενδρα τα οποία έχουν φυτευτεί ειδικά για την παραγωγή ξυλείας. και η κατασκευή μεγάλων τοξωτών δοκών συγκολλητής ξυλείας για χρήση στην κατασκευή γεφυρών, αθλητικών αιθουσών, βιομηχανικών κτιρίων κτλ. Χαρακτηριστικό ειναι πως μετα απο την πιστοποίηση της παραγωγής μας κατά το πρότυπο ΙSO 9001:2008, ειμαστε οι μοναδικοι στην Ελλαδα που διαθετουμε πιστοποιηση ασφαλειας CE της Ευρωπαικής οικονομικης ζωνης για τα προιόντα μας.